Almanca Kursu

Kendisi Türkiye’de, eşi Almanya’da olanlar, almanca aile birleşimi yapabilmek için yurtdışında oturma ve çalışma izni yani vize almalıdır. Aile birleşimi vizesi alabilmek için başvuru yapan kişinin başlangıç seviyesinde Almanca bilmesi istenir. Taksim Amerikan Kültür Dil Kursu, Almanca dil eğitimlerini 6 seviye programı ile sunuyor. Aile birleşimi için istenilen seviye, Start deutsch yani başlangıç seviyesi A1’dir. Almanya aile birleşimi vize başvurusu yapılırken, en az A1 seviyesi Almanca sertifikası istenmektedir.

Almanca Dil Kursu

Almanya yasalarına göre Almanya’daki eşlerinin yanına yerleşmek isteyenler temel düzeyde Almanca bilmelidir. Almanca dil kursunun temel amacı kişinin dil becerisinin gelişmesini sağlamaktır. Verilen eğitim ile günlük hayatta ihtiyaç duyulabilecek sözle ve yazılı iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir. Uzman eğitim kadrosu ile verilen eğitimleri Türk ve Yabancı eğitmenler veriyor. Almanya aile birleşimi kursuna 18 yaşını doldurmuş olan ve Almanya aile vizesi başvurusunda bulunmuş olanlar katılabiliyor. 18 yaşının tamamlamamış olanlar ise yazılı izin ile kursa katılarak, Almanca dil eğitimi alabiliyor.

Almanca A1 Seviye Eğitimi

Yabancı dil eğitimleri daha çok konuşma ağırlıklı olarak verilir. Kursa katılan kişilerin daha iyi ve kolay öğrenebilmesi için Almanca konuşan ülkelerde yaşamış ve eğitim almış eğitmenlerin eğitim vermesi sağlanıyor. A1 seviye Almanca sertifikası alabilmek için şunlara ihtiyaç vardır.

  • 8 hafta eğitim almak,
  • Eğitim sonundaki sınavdan 100 üzerinden en az 60 almak,

Kurs sonunda yapılan sınav ile sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları elden teslim edilir ya da 5 iş günü içerisinde kargo ile gönderilir.

Almanca Dil Kursu Sınavı

Almanya aile birleşimi kursu eğitimlerinde Start Deutsch yani başlangıç seviyesi eğitim programları uygulanmaktadır. Kurs sonunda sertifika verilebilmesi için yazılı ve sözlü sınav yapılmaktadır. Yazılı sınav içeriği şunlardan oluşur.

  • Duyduğunu anlama,
  • Okuduğunu anlama,
  • Mektup yazma,

Duyduğunu anlama bölümünde günlük konuşmalar ve karşılıklı kısa diyaloglar dinletilerek sorulan soruların cevaplandırılması istenir. Sözlü sınavda ise kişinin kendisini tanıtması ve sorulan bazı soruları cevaplandırması beklenir. Sınavda başarılı olanlar, günlük hayatlarında kolay iletişim kurmaya başlayabilecektir.

Almanca A1 Sertifikası

Verilen yabancı dil kursu ile katılımcılar, eğitim programı sonunda Almanca A1 seviyesi sertifikası alabilecektir. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapanlar, A1 sertifikalarını ibraz ederek, vize onaylarının daha kolay yapılmasını sağlayacaktır. A1 sertifikası olmayanlara vize verilmez. Bu sürecin kolaylaştırılması için uzman kadro ile Almanda dil eğitimi verilir ve kişinin istenilen seviyede Almanca öğrenmesi sağlanır.

© 2023 Taksim Amerikan Kültür. All rights reserved.

Eğitim Destek Aktivitesi Sorgu Formu

Aktiviteler

Bilgi Formu

Eğitim detayları, kampanyalar ve fiyatlar hakkında sizi bilgilendirelim.